Din hankat bør kastreres

Der er mange gode grunde til at kastrere din hankat.

Når du kastrerer din hankat, er du både med til at passe på din egen kat, men også på andres.

Fertile hankatte strejfer ofte, de er urenlige, strinter og kan smitte hinanden og hunkatte med forskellige alvorlige sygdomme. De slås også oftere, og risikoen for bylder er derfor stor. Disse sygdomme og slagsmål går også udover de katte, der er neutraliserede. Når du kastrerer din hankat, er du derfor også med til at passe på naboens neutraliserede kat.

Der er en overpopulation af katte i Danmark, og mange af dem lever et kummerligt liv på gaden, hvor de sulter og er syge. Vi møder hvert år mange af disse herreløse og uønskede katte på vores internat. Når du kastrerer din hankat, er du med til at vise ansvarlighed og forebygge de lidelser, som de forvildede katte oplever.

Mange myter

Der hersker en myte om, at katte, der er kastrerede, bliver dovne og fede. Dette passer ikke. Korrekt fodring og den tid, du bruger sammen med din kat, spiller ind. En kastreret hankat kan også sagtens fange mus. Faktisk kan landbrug med katte trække udgifterne til neutraliseringen fra i skat, da kattene ”arbejder” på gården. Der er derfor kun fordele ved dette forholdsvist lille indgreb.

Ved kastration fjerner vi testiklerne hos hankatte, hvilket reducerer risikoen for uønsket adfærd som strintning, slagsmål og strejferi. Udover at mindske adfærdsproblemerne kan kastration også bidrage til at forhindre visse sundhedsmæssige problemer, såsom testikelkræft og visse former for urinvejssygdomme.

Vi kastrerer hvert år rigtig mange katte fra både private og via vores internat, og din kat er derfor i trygge hænder hos os, da vi har stor erfaring med indgrebet.