FAQ

Vi opfordrer alle vores klienter til at overveje om sygeforsikring er noget de vil investere i. En sygeforsikring dækker typisk de fleste udgifter ved akut sygdom, men selvfølgelig ikke med tilbagevirkende kraft. Så når uheldet er ude og dit kæledyr har brug for omfattende eller livslang behandling, er der mange som fortryder, at de ikke fik tegnet en sygeforsikring i tide.

Ansvarsforsikring er lovpligtig i Danmark og går du til træning eller lignende kræves ofte udvidet ansvarsdækning.

Du bør altid kontakte din dyrlæge, hvis du har mistanke om at din hund er forgiftet eller har spist noget den ikke brude.

Har din hund spist noget den ikke skulle er det altid en god ide at medbringe resterne eller sende et billede af, indpakningen eller noget tilsvarende, til klinikken, da det gør det meget nemmere, at vurdere hvilken behandling der vil være den rigtige for dit dyr

Båden den almindelig Skovflåt og Engflåten kan være farlige for både hunde og katte.

Skovflåten kan smitte din hund med Borrelia og Engflåten bærer på parasitten Babesia Canis, som kan forårsage sygdommen Piroplasmose – populært kaldet hundemalaria. Smittes en hund kan den risikere at miste livet, og generelt er flåtbårne sygdomme ofte voldsomme for en hund. Katte kan bl.a. smittes med Anaplasmose som overføres via flåtens spyt.

Du bør kontakte din dyrlæge for at sikre at både din hund og kat er ordentlig beskyttet mod flåter.

En infektion med hjertelungeorm giver hunde alvorlige hjerte- og lungeproblemer, som kan være livstruende, hvis smitten ikke opdages og behandles i tide.

Smittede hunde udskiller larver i deres afføring, og spreder derved hjertelungeorm i omgivelserne. Larverne optages af snegle, som derefter udgør en smitterisiko for andre nysgerrige hunde.

Smitterisikoen er størst i løbet af foråret og sommeren, hvor sneglene er mest aktive.

Symptomerne kan være vejrtrækningsproblemer, hoste, åndenød, hurtig træthed, blødningsforstyrrelser, utrivelighed, opkastning eller diarré, ændringer i adfærd. Symptomerne kan dog variere meget fra patient til patient.

Husk altid at samle op efter din hund, da parasitterne lever heri og du dermed kan minimere smittefare for andre.

Katte kan ikke smittes med denne type parasit, men kan smittes med ‘kattens lungeorm’

Laserterapi er en smertefri behandlingsform. Laser tilfører energi til cellerne, aktiverer og øger kroppens naturlige reparationsmekanismer.

Laserterapi hjælper til hurtigere heling, smertelindring, øget blodcirkulation og reduceret hævelse og inflammation, hvilket medfører større velbehag for patienten.

Hos os bruger vi ALTID laser efter operation, så helingsprocessens får de bedste betingelser og så risikoen for komplikationer mindskes.

Laser kan bruges til:
Gigt
Øreproblemer
Ledskader
Seneskader
Muskelskader
Knoglebrud
Sår og betændelsestilstande
Hudproblemer
Efter diverse operationer

Ja, hunde kan godt blive smittet med halsbetændelse eller kennelhoste, som det hedder hos hunde, hvis de ikke vaccineret mod sygdommen.

Du bør vaccinere din hund mod kennelhoste. Vaccinen gives via en lille spray i næsen og skal gives én gang årligt. Hvis en ikke-vaccineret hund smittes, vil den ofte blive meget syg. Vi ser ofte, at patienter kommer i vagten hvor ejer, på grund af den voldsomme hoste, er bange for at hunden har fået noget galt i halsen.

Det er dog ikke alle tilfælde, der kræver dyrlæge. De lette tilfælde går i sig selv efter en til to uger, men hvis infektionen får rigtig fat, bliver hunden meget syg, og så skal du handle hurtigt for at undgå, at der støder for eksempel en lungebetændelse til.

Alle hunde kan få kennelhoste, og sygdommen smitter let – også selvom din hund ikke er i en kennel eller pension. Nogle ejere vaccinerer ikke deres hund, fordi de tror, at sygdommen kun opstår, når hunden er i kennel eller pension, men faktisk kan en hund smittes, blot ved at gå og snuse steder, hvor andre hunde med sygdommen har været, lige som smitten kan være luftbåren. Din hund kan også smittes via foderskåle, legetøj, pinde og beklædning. Kennelhoste kan komme fra den ene dag til den anden, og normalt virker hunden nedstemt, hoster og går måske fra maden. Senere tager symptomerne til, hosten lyder tør og hul, og hunden kan også få feber.

Ja! Både inde og udekatte bør vaccineres årligt.

3 gode grunde til at vaccinere din kat:

Katte kan vaccineres mod en række sygdomme, men kattesyge og katteinfluenza er de hyppigste og mest vigtige at vaccinere imod.

Uvaccinerede katte kan blive ramt af kattesyge, som er en meget hyppig og smitsom sygdom, der kan ramme katte i alle aldre, og både inde- og udekatte er modtagelige.

Katteinfluenza og kattesyge er meget smitsomme sygdomme, og kan begge medføre døden, hvis de bliver smittet!

Du kan læse mere om vaccination af katte på vores blog her på siden.

Hunde og katte kan finde en fornøjelse i at jage og fange hvepse og bier, denne ellers uskyldige leg kan dog have alvorlige konsekvenser.

Bistik: Er smertefulde og giver hævelser i området hvor bien har stukket,
kritiske områder: hals og mund – ring til dyrlægen med det samme og få en akut tid. Hævelse i de kritiske områder kan forsage blokering af luftvejene og skal behandles hurtigst muligt.

Bistik i andre områder vil forsage lokal hævelse og smerte, det vil også her være en god idé at konsultere dyrlægen, som kan afhjælpe reaktionen og dermed få hævelsen til at falde.

Ved bistik er det vigtigt at fjerne brodden, da den ellers vil afgive mere gift til området vha. giftsækken som sidder øverst på brodden.

Hvepsestik: Hvepsen brod er ikke giftig, men meget mere smertefuld end bistik og forsager også hævelse i området omkring stikket. Hvis hvepse bliver tilstrækkeligt provokeret, kan de stikke op til flere gange, modsat bien der kun kan stikke én gang.

Både bi og hvepsestik, kan resultere i ’anafylaksisk shock’, som er en voldsom allergisk reaktion.
Hvis hunden eller katten får anafylaksisk shock, vil der ske en hævelse af slimhinderne, som kan medføre en forsnævring af luftvejene, uafhængigt af hvor dyret er blevet stukket, – hunden eller katten vil opleve kvælningsfornemmelse og vil være i en livstruende tilstand.

Vær opmærksom på alvorlige symptomer:

  • Åndedrætsbesvær
  • Hævelser af slimhinder
  • Voldsom kløe
  • Svaghed
  • Savlen
  • Blege gummer
  • Kolde lemmer
  • Forvirring
  • Nedtrykthed

Dyrlægen vil oftest symptombehandle og give medicin, som får hævelsen til at fortage sig hurtigt. Ved svære tilfælde kan det dog også blive nødt til at tilføre patienten ilt.

Vælger du at tage din hund eller kat med til udlandet er der nogle krav du skal opfylde.

Overholder man ikke Fødevarestyrelses anbefalinger, risikere man at få sat sin hund eller kat i karantæne og modtage en stor bøde.

Din hund eller kat skal være Rabiesvaccineret senest 21 dage før jeres afrejse.

Både hund og kat skal være minimum 12 uger gamle før de får Rabiesvaccinationen, til gengæld holder vaccinen i 3 år.

Hvis man får, vedligeholdt sin Rabies vaccination fremadrettet inden den overskrider sin udløbsdato i passet, har man ikke 21 dages karantæne, men kan rejse af sted samme dag.

Dyret SKAL være chippet og registreret. For hunde i Dansk Hunderegister og for katte, Det Danske Katteregister.

Dit dyr skal have et gyldigt blåt EU- Pas til selskabsdyr, som udstedes hos dyrlægen.

 Skal du have din hund eller kat med til Norge er ormekur et must. Ormekur gives af dyrlægen og dokumenteres i passet. Den skal gives tidligst 120 timer og senest 24 timer før afrejse.

 Sverige kræver man melder sin ankomst til Tullverket se mere her: http://www.tullverket.se/…/resameddjur.4.7df61c5915510cfe9e…

Skal du til andre lande end nævnt her, er det en rigtig god ide at undersøge om de har andre regler man skal overholde. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside her:
https://www.foedevarestyrelsen.dk/…/Sider/Rejse_med_kaeledy…