Kom trygt gennem nytåret

Mange hunde og katte bryder sig ikke om nytåret, derfor er her en række gode råd, som du kan følge for at sikre, at dit kæledyr får en behagelig nytårsaften og forebygge at det ikke udvikler en decideret lydangst.

Rådene kan derfor med fordel bruges, uanset om din hund eller kat allerede er bange eller ej. Er din hund eller kat mere end urolig for fyrværkeri, anbefaler vi at du kontakter os på Egelund Dyreklinik, så du kan få hjælp og rådgivning til at løse problemet.

Gode aktiviteter
På selve nytårsaftensdag er det vigtigt at dyret er velaktiveret og mentalt og fysisk træt. Så reagerer det mindre end, hvis det er fyldt med ophobet energi. Sørg for at dyrene er godt aktiveret i løbet af dagen ved at holde dem i gang med små opgaver såsom at søge mad og lege med aktivitetslegetøj.

Aktiviteten fjerner fokus fra nytårsfyrværkeriet og selve spise- og tyggeadfærden en beroligende effekt på dyrene, da der dannes beroligende stoffer i deres hjerne, når de tygger. Desuden bliver kroppen dejlig træt når maden skal fordøjes!

Hvis din hund eller kat bliver bange, er det vigtigt at man selv er rolig. Er man urolig eller prøver at trøste dyret, kan det i stedet forstærke angsten, især ved hunde. Hunde kan være meget kontaktsøgende når de bliver utrygge, så lav nogle sjove øvelser som den er glad for, så fokus flyttes. Lad katten gemme sig, hvis den helst vil det eller afled dens opmærksomhed med leg eller godbidder.

Gode råd til hunde

  • Aktiver hunden: lad den søge sin mad i haven, giv den foder i aktivitetslegetøj, lav små øvelser
    Giv hunden en lang gåtur om morgenen/formiddagen, hvor den kan bruge tid på at snuse og lav nogle øvelser undervejs.
  • Luft hunden godt af, før mørket sænker sig, men hold hunden i snor! Den kan finde på at stikke af, hvis der skydes nytårsskyts af i nærheden.
  • Hav noget nyt og spændende legetøj klar når fyrværkeriet begynder. Aktivitetslegetøj med tørkost/godbidder eller dåsefoder der lige har været en tur i fryseren er godt til at aflede opmærksomheden.

Gode råd til katte

  • Sæt en kattebakke op nogle dage før nytårsaften, så katten vænner sig til denne mulighed. Stil bakken i et roligt rum.
    Luk ikke katten ud nytårsaftensdag eller nat! Katte kan løbe langt væk og gemme sig uhensigtsmæssige steder, når de bliver bange.
  • Når katte bliver bange, trækker de oftest væk og gemmer sig. Sørg derfor for at der er steder at gemme sig indenfor. Skabe plejer at være populære tilflugtssteder, så husk at sætte en stopklods i, så lågen ikke lukker helt til ved et uheld.
  • Aktiver katten: katte kan også godt lide aktivitetslegetøj eller nyt og spændende legetøj som kan gøre dem trætte og aflede deres opmærksomhed.

Rul gardinerne for, hold vinduer og døre lukket. Er dette ikke muligt i hele hjemmet, så gør det i et rum, hvor dyret kan søge tilflugt. Lad dyret være når det vælger dette, man skal ikke tvinge det frem, hvis det har gemt sig. Tænd for en radio eller tv, så lydene udenfor dæmpes en smule. Sørg dog for, at der ikke kommer fyrværkeri på den valgte kanal ved nytårsskiftet. Prøv så vidt muligt at lade som om det bare er en almindelig dag og det betyder også at det store brag af en nytårsfest ikke lige er oplagt. Vil man holde fest er det en mulighed at få dyret passet enten ved nogle det kender eller på en pension. Det forudsætter dog at hunden eller katten har været på pensionen før og er tryg ved stedet.

Der findes i dag mange gode og effektive naturlægemidler som alternativ til dyrlægeordineret medicin. Kontakt Egelund Dyreklinik og hør nærmere.
Egelund Dyreklinik ønsker alle hunde, katte og deres ejere et trygt og godt nytår.
Tags:
Share:

Undgå julen hos dyrlægen

At tilbringe juledagene hos dyrlægen med et sygt kæledyr, står ikke på en dyreejers ønskeliste. Vi har lavet en lille liste, hvad du skal være opmærksom på.

Læs mere

Er din hund utryg til nytår?

dog_new_year

Mange hunde bryder sig ikke om nytåret, derfor er her en række gode råd.

Læs mere

Har du fået kæledyr?.

hvalpe_traening

Kom gratis til dyrlæge med din nye hund eller kat.

Har du fået et nyt kæledyr eller har vi ikke mødt hinanden før? Så tilbyder vi dig at komme forbi klinikken til et gratis sundhedstjek* af enten din nye hund eller kat.

Vi tilbyder et gratis sundhedstjek, hvis vi aldrig har set dit kæledyr før.

Kontakt os på telefon +45 51 23 52 70

*Bemærk, vi udfører ikke Gratis sundhedstjek i forbindelse med vaccination  eller ved symptomer på sygdom,. i sådan et tilfælde henviser vi til vores prisliste