Sundhedsundersøgelse hund

Egelund Dyreklinik anbefaler årlig sundhedsundersøgelse af din hund.

En årlig sundhedsundersøgelse er et vigtigt led i dels at forebygge at der opstår problemer med helbredet, samt give dyrlægen mulighed for at opdage sygdomme tidligt i forløbet. Opdages en lidelse tidligt i forløbet, er chancen for fuldstændig helbredelse større. Samtidig vil behandlingen blive kortere, mindre ubehagelig for dyret og mindre kostbar. Typiske eksempler på sådanne lidelser er tandproblemer og svulster.

Ved sundhedsundersøgelsen gennemgår dyrlægen hunden systematisk. Der bliver bl.a. undersøgt mund og tænder, lyttet til hundens hjerte og lunger, bevægeapparatet bliver tjekket m.m. Derudover ser vi nærmere på om der er problemer eller ændringer i adfærd. Nogle hunde, især nogle racer, skjuler smerte utroligt godt og ændringer i adfærd kan skyldes smerte. Samtidig har du som hundeejer mulighed for at stille spørgsmål.

Ved den årlige sundhedsundersøgelse foretages der evt. også vaccination.

Hvorfor bør hunden undersøges hvert år?
Man plejer at sige at ét år i et hundeliv svarer til syv år i et menneskeliv, så der sker meget i hundens liv på et år. Der kan altså være meget nyt at tage stilling til, siden sundhedsundersøgelsen året før.

Sundhedsundersøgelse hvalp
Vi anbefaler at give første sundhedsundersøgelse når hvalpen skifter hjem ved otte ugers alderen. Dette er også typisk tidspunktet for første vaccination. Dyrlægen vil anbefale, hvilket vaccinationsprogram, der passer til din hvalp. Ved sundhedsundersøgelsen undersøger dyrlægen hvalpen fra hoved til hale og tjekker at den er sund og rask. Dyrlægen vil oplyse om racedisponerede sygdomme og om, hvad du skal være særlig opmærksom på ved netop den race du har valgt. Vi rådgiver desuden om fodring, ormekur samt forebyggelse af sygdomme og den vigtige socialisering af din hvalp. Som hvalpeejer har du naturligvis mulighed for at stille spørgsmål.