En eller to katte

En kat eller flere katte?

Katte kan have enorm stor glæde af hinanden. Er de for eksempel vokset op sammen (evt. i en af vores fantastiske plejefamilier) kan vi hurtigt se, at de foretrækker hinandens selskab.

Katte kan fra små lære at være meget selskabelige og sociale, især hvis de er vokset op sammen med en eller flere andre katte.

Før du beslutter dig for at adoptere en kat, bør du derfor overveje, om du skal have en eller to.

Sådan fører du katte sammen

I sidste ende er en sammenføring et spørgsmål om kemi, og ganske som når man flytter sammen med en kæreste, så ved du aldrig helt om det går, før det er prøvet af. Går det ikke, så kan du naturligvis levere internat-katten retur, men du får ikke dine penge igen. Vi er gode til at matche de katte og killinger, som vi har på internatet – også med din kat derhjemme. Vi oplever derfor sjældent, at det ikke går. 

Fordele og ulemper

De ting, der afgør, om du skal have en eller to katte, er blandt andet hvor meget du er hjemme, hvor meget tid du kan tilbringe med din kat og hvor social den kat er. Langt de fleste af vores killinger ønsker en katteven med i det nye hjem, mens de voksne katte oftest formidles ud alene. Begge typer kan tit lære at bo med andre dyr – for eksempel ser vi ofte at det er med en hund – hvis sammenføringen af de to dyr gribes korrekt an.

Ulemper:

  • Økonomi. To katte koster mere end en både ifht. foder og sygeforsikring m.m.

Fordele:

  • Ingen dårlig samvittighed. De to katte har hinanden, hvis du en dag kommer senere hjem.
  • Feriepasning er nemmere. Når der er to katte, kan de oftest passes i eget hjem ved at en ven af familien tilser dem to gange dagligt.
  • To katte har stor glæde af hinanden, både som killinger og senere som voksne.

Find os her:

Egelund Dyreklinik
Gårsdalvej 30
8800 Viborg

Tlf. +45 51 23 52 70

Åbningstider:

Mandag: 8:00 – 17:00
Tirsdag:  8:00 – 17:00
Onsdag:  8:00 – 17:00
Torsdag: 8:00 – 17:00
Fredag:   8:00 – 17:00
Lørdag – Søndag:   Vagt