Inde- eller udekat

Indekat eller ude/indekat?

På Viborg Internat og Egelund Dyreklinik er vi altid klar til at rådgive dig om, hvilke katte der trives bedst som indekatte.

En indekat er normalt en mere rolig kat, der ikke søger ud. Det er ofte en kat, for hvem verden er lidt stor, og en kat, der har brug for ro. 

Det kan også være en yngre kat eller killing, der kræver lidt ekstra omsorg og trygge rammer indenfor, så katten virkelig kan danne bånd med dig, før den måske lukkes ud senere. Vi har også private ejere, der overdrager deres katte til internatet, og flere af disse har tidligere været indekatte, og de søger derfor et hjem som indekat igen.

Rigtig mange af vores sociale og legesyge killinger fra internatet vokser op i kærlige plejefamilier, hvor de ikke har adgang ud i plejeperioden. Disse killinger kan derfor normalt også leve som indekatte i det nye hjem under de rette forudsætninger, som blandt andet er aktivering af katten, måske en katteven og en ejer, der er hjemme og engagerer sig i katten.

Ønsker du dig en meget social og aktiv killing, skal du dog overveje, om du har tiden til katten. Denne type kat matcher ikke altid den aktive børnefamilie, der ikke er meget hjemme. I så fald bør du overveje to katte. Alternativt skal du være klar til senere at anskaffe dig en kat mere, hvis du kan se, at din nuværende kat er meget social og savner selskab, eller hvis dit liv ændre sig, så du er mindre hjemme.

Katte er unikke og det er hvert hjem også. Vi gør rigtig meget ud af at matche den rette kat eller killing med ny ejer, så kontakt os hvis du vil høre mere om mulighederne.

Find os her:

Egelund Dyreklinik
Gårsdalvej 30
8800 Viborg

Tlf. +45 51 23 52 70

Åbningstider:

Mandag: 8:00 – 17:00
Tirsdag:  8:00 – 17:00
Onsdag:  8:00 – 17:00
Torsdag: 8:00 – 17:00
Fredag:   8:00 – 17:00
Lørdag – Søndag:   Vagt