Vi har en mission

VELKOMMEN TIL VIBORG INTERNAT

Viborg Internat er beliggende på en skøn landejendom i Ravnstrup nær Viborg. Vi modtager primært katte, men har også mulighed for at modtage kaniner, gnavere, fugle og andre smådyr.

Langt størstedelen af de indleverede dyr kommer fra henvendelser på Dyrenes Vagtcentral 1812, men vi har også i mindre grad mulighed for tage private indleveringer, hvis der er plads.

Alle katte, der formidles fra Viborg Internat, er chippet, vaccinerede, behandlet mod orm, flåter og lopper og neutraliserede. De registreres i ny ejers navn i katteregistret. Alle nye ejere opfordres samtidig til at tegne en forsikring, der dækker ved sygdom.

Internatet har åbent efter forudgående aftale – enten via mail eller telefonisk henvendelse. 

Det er ikke muligt at reservere en kat, fra Viborg Internat, da vi ønsker at matche dig med den helt rigtige kat. Vi ser derfor ikke på kattens farve, køn eller pelslængde, men på hvilket liv du kan tilbyde katten, hvorefter vi – grundet vores adfærdsvurderinger af alle kattene – kan præsentere dig for den eller de katte, som matcher dig og din livsstil.

 

Et passioneret team

Internatet drives af dyrlæge Lise Svejgaard, der også driver Egelund Dyreklinik og Egelund Hestepension på samme matrikel. Lise bor på stedet med sin familie, hvilket betyder, at der altid er en dyrlæge til stede til at tage imod dyr, der enten skal på internatet eller har brug for akut dyrlægehjælp. Alle dyr, der indleveres på internatet, bliver straks undersøgt af en dyrlæge og får derfor den nødvendige hjælp og pleje.

Lise Svejgaard er kendt for at tale kattenes sag, også i medierne. Det er passion og kærlighed til kattene, samt et brændende ønske om at forebygge sygdom og antallet af uønskede katte i Danmark, der driver Lise og teamet på internatet. Vidensdeling fylder en stor del i arbejdet, og katteejere med dyr fra internatet kan altid opsøge teamet, hvis de har spørgsmål.

Egelund Dyreklinik, hvor internatkattene også behandles og gøres klar til adoption, er indrettet kattevenligt, så kattene stresses mindst muligt. Personalet har en stor viden om katte og deres behov, og de efteruddanner sig løbende. Blandt andet foretages en adfærdsvurdering af hver enkel kat, så vi kan matche kattene med det bedst mulige hjem hver gang.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på internattet – og forhåbentligt finde dit nye familiemedlem. 

 

Find os her:

Egelund Dyreklinik
Gårsdalvej 30
8800 Viborg

Tlf. +45 51 23 52 70

Åbningstider:

Mandag: 8:00 – 17:00
Tirsdag:  8:00 – 17:00
Onsdag:  8:00 – 17:00
Torsdag: 8:00 – 17:00
Fredag:   8:00 – 17:00
Lørdag – Søndag:   Vagt