Mange hunde bryder sig ikke om nytåret, derfor er her en række gode råd, som du kan følge for at sikre, at din hund får en behagelig nytårsaften og forebygge at det ikke udvikler en decideret lydangst. Rådene kan med fordel bruges, uanset om din hund allerede er bange eller ej:
- Som hundeejer skal man opføre sig roligt, da ens uro smitter af på hunden: prøv derfor så vidt muligt at lade som om det bare er en almindelig dag.
- På nytårsaftensdag er det vigtigt at hunden er velaktiveret og mentalt og fysisk træt. Aktiver hunden: lad den søge sin mad i haven, giv den foder i aktivitetslegetøj, lav små øvelser.
- Begynder hunden er søge din opmærksomhed og ”klistre”, så prøv lave nogle sjove øvelser som den er glad for, så fokus flyttes.
- Giv hunden en lang gåtur om morgenen/formiddagen, hvor den kan bruge tid på at snuse og lav nogle øvelser undervejs.
- Luft hunden godt af, før mørket sænker sig.
- Hold altid hunden i snor i dagene omkring nytårsaften! Bliver hunden forskrækket, flygter den i panik.
- Rul gardinerne for, hold vinduer og døre lukket. Er dette ikke muligt i hele hjemmet, så gør det i et rum, hvor hunden kan søge tilflugt.
- Hav noget nyt og spændende legetøj klar, når fyrværkeriet begynder. Aktivitetslegetøj med tørkost/godbidder eller dåsefoder der lige har været en tur i fryseren, er godt at aflede opmærksomheden.
- Trækker hunden sig væk eller gemmer sig, skal man ikke tvinge den frem. Bare giv den ro.
- Tænd for en radio eller tv, så lydene udenfor dæmpes en smule. Sørg dog for, at der ikke kommer fyrværkeri på den valgte kanal ved nytårsskiftet.
- Pasning eller pensionsophold kan være en rigtig god mulighed, man skal bare sørge for at hunden føler sig tryg på det valgte sted.